Lærer-universet rummer vejledning, opgaver og digitale materialer

Her finder du alt, hvad du skal bruge til korte eller lange forløb om Myanmar og ”Rejsen til den gyldne pagode”: Opgaveark, billeder, bøger som pdf og grundig lærervejledning med både baggrund og ”grydeklare” forløb. Og i elevuniverset her på hjemmesiden kan eleverne producere fotohistorier med UNI-login.

Her kan du se, printe eller downloade alt undervisningsmaterialet til Børnenes U-landskalender 2013, som foregår i Myanmar (Burma). Det er gennemarbejdet og nemt at gå til. Du finder komplet vejledning til alt fra enkelte opgaver og op til hele forløb, der er nemme at skalere, så de passer til dit behov.

Både den store elevbog med Josefine Ottesens fortælling og hele lærervejledningen kan du læse eller printe her – og så længe lager haves, kan du også bestille disse to bøger i trykt form som enkeltbøger eller klassesæt.

Men du kan selvfølgelig også bare nøjes med at plukke et enkelte opgaver, læse lidt baggrund eller lade eleverne lave fotohistorier med det nemme og komplette værktøj, der er indbygget her på hjemmesiden.

Der er tre områder her på internet

Hjemmesiden for 2013-temaet om Myanmar er delt op i tre områder – eller ”universer” – for at gøre det mere overskueligt for eleverne og nemmere at styre deres færden alt efter, hvad de skal i undervisningen.

Lavfotohistorie _3

Lav fotohistorier i elev-universet

”Elev-universet” – er det område, eleverne bevæger sig rundt i som led i undervisningsforløbene. Her er der tre tematiske områder – et for hvert fagforløb – hvor eleverne kan researche i en styret proces inden for forskellige emner. De finder billeder og fakta. Og de bearbejder deres viden ved at producere flotte fotohistorier, som de gemmer og deler via UNI-login, så intet går tabt, og så eleverne i klassen – eller på skolen – kan se hinandens produktioner.

Opdag Myanmar

 ”Opdag Myanmar” – er det åbne område, som er beregnet for alle børn, der køber U-landskalenderen eller følger DR’s udsendelser. Men det kan også bruges som supplement i undervisningen, for her kan børnene høste mere viden og indtryk på egen hånd – ved at se små filmklip, billedserier og læse korte fakta om Myanmar.

 

 

”Lærer-universet” – som du er i nu, rummer alt stof til lærerne.

Introduktion til ”nye” lærere

Josefine

Josefine Ottesen

Josefine Ottesen har skrevet elevbogens spændende fortælling om børneliv i Myanmar (Burma), der er den røde tråd i en opdagelsesrejse med ”faglige vitaminer i” for 1.-4. klasse.

I år er det traditionsrige materiale gennemgribende revideret i samarbejde med fagkonsulenter og har fået en ny tilgang både fagligt og didaktisk. Det understøtter en hel række af fagenes trinmål.

Du får tre brugsklare forløb med et kig ud i den store verden og med engagerende opgaver, du nemt kan skalere op og ned: til en kortere eller længere periode, til en fuld temauge, til ét fag eller tværfagligt.

Til dansk finder du et litteraturpædagogisk forløb og læsestof i elevbogen. Til natur/teknik finder du et IBSE-forløb om vand og saltmarker med enkle og spændende forsøg. Og til dansk og kristendomskundskab er der et tværfagligt forløb om børneliv i Myanmar og om buddhisme.

 

 

Børnenes U-landskalender 2013 er produceret for Danida af:

Publikum Kommunikation - Pluralis - inVirke - Morten Bak Grafisk Design